Dorsz z warzywami i makaronem.rtf

(6 KB) Pobierz
Dorsz z warzywami i makaronem

Dorsz z warzywami i makaronem

 

Składniki:

4 filety z dorsza (około 50 dag)

mała puszka mandarynek

4 łki octu winnego

2 łki sosu sojowego

łka keczupu

50 dag mrożonej mieszanki warzywnej

3 łki oleju

łka mąki ziemniaczanej

20 dag makaronu ryżowego

l, pieprz

 

Mandarynki osącz, a syrop zachowaj, jeszcze się przyda. Teraz ocet wymieszaj z sosem sojowym i keczupem i dopraw solą i pieprzem.

 

W rondlu rozgrzej olej i obsmaż na nim zamrożone warzywa. Umytą i osuszoną rybę oprósz solą i mą ziemniaczaną, po czym włóż do rondla z warzywami (odsuń je na bok) i usmaż (po 6-8 minut z każdej strony).

 

Gdy ryba będzie już ładnie zrumieniona, wymieszaj ją z warzywami i wlej przygotowany sos i 3-4 łki syropu mandarynkowego. Na koniec włóż mandarynki i makaron. Jeszcze przez 3-5 minut podgrzewaj na małym ogniu, ostrożnie cały czas mieszając.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin