Filety a la Maria Antonina.rtf

(5 KB) Pobierz
Filety a la Maria Antonina

Filety a la Maria Antonina

 

Składniki:

1 kg świeżego łososia

łeczka soku z cytryny

2 łki ostrej musztardy

3 łki masła

1/4 szklanki białego wytrawnego wina (najlepiej jabłecznika)

2-3 łki posiekanego koperku, sól

 

Sprawionego łososia umyj, osusz, podziel na porcje, po czym lekko skrop sokiem z cytryny. Teraz posól, natrzyj musztardą, przykryj i wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

 

W płaskim rondlu stop masło, ułóż łososia, skrop go winem i smaż po 4-5 minut z każdej strony. Ułóż na ogrzanym półmisku, polej sosem ze smażenia i obficie posyp koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin