Filety z pieczarkami.doc

(27 KB) Pobierz
Filety z pieczarkami

Filety z pieczarkami

Składniki

·         filety z ryb 50 dag

·         olej 5 łyżek

·         pieczarki 25 dag

·         śmietana 1/3 szklanki

·         mąka 1 łyżka

·         sok z cytryny 1 łyżeczka

·         natka pietruszki 1 łyżka

·         sól

·         pieprz

Sposób przyrządzenia

Lekko rozmrożone filety podzielić na cztery porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i obsmażyć na części tłuszczu z obu stron. Oczyszczone pieczarki poszatkować i udusić na pozostałym tłuszczu. Połączyć z filetami, doprawić solą i pieprzem, dusić ok. 20 minut. Miękką rybę wyjąć na gorący półmisek, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, polać nim rybę i posypać natką.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin