Rolada Biszkoptowa.doc

(20 KB) Pobierz
Rolada Biszkoptowa

Rolada Biszkoptowa

 

 

4 jajka

½ szkl. cukru

¾ szkl. mąki pszennej

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

 

Biszkopt:

Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.

 

Masa Orzechowa:

25 dkg. zmielonych orzechów (zalać ½ szkl. gorącego mleka)

2 jajka

1 łyżka masła

Garść bułki tartej

3 łyżki cukru Mieszać aż wystygnie

 

Masa jabłkowa:

5 średnich jabłek

Zetrzeć na tarce o grubych oczkach wycisnąć nadmiar soku, można posypać cynamonem.

 

Wykonanie:

Na Pergamin położyć masę jabłkową lub orzechową) zalać biszkoptem.Piec ok. 30 minut wyjąć gorące na ściereczkę ,zdjąć pergamin i zwinąć w rulon biszkopt z masą i zostawić w ściereczce do wystudzenia.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin