Kwitnący tulipan.doc

(21 KB) Pobierz
Kwitnący tulipan

Kwitnący tulipan

Ciasto :

6 jaj

1 margaryna

6 łyżek oleju

1 ½ szkl. cukru pudru

2 szkl. mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 kisiel czerwony

½ szkl. mleka

4 łyżki kokosu

2 łyżki kakao

 

Margarynę utrzeć z cukrem.Dodać żółtka i resztę składników – na końcu ubitą piane z białek.

Ciasto podzielić na cztery części:

-do I części dodać kisiel czerwony

-do II części dodać 2 łyżki kakao

-do II części dodać 4 łyżki kokosu

-IV część pozostaje bez dodatków

Układać ciasto na formę porcjami (łyżką), na przemian i piec w temp. 180 C przez 30 min..Po upieczeniu przekroić 1 lub 2 razy i przełożyć masą serową.

 

Masa serowa:

70 dkg. zmielonego sera

¾ kostki margaryny

1 ½ szklanki cukru

4 jajka

Sok z 1 cytryny

Budyń śmietankowy

 

Wszystko wymieszać i smażyć na ogniu około 5 minut.Pod koniec smażenia dodać jeden budyń śmietankowy, rozpuszczony w ¼ szklanki wody.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin