Sałatka orientalna instat.pdf

(33 KB) Pobierz
36430357 UNPDF
Sałatka orientalna instant
Składniki Przepis
2 łagodne zupki chińskie
2 pikantne zupki też chińskie
1 czerwona papryka
1/2 żółtej papryki
1/2 zielonej papryki
puszka kukurydzy
3 ogórki konserwowe
kilka czubatych łyżek majonezu
łyżeczka musztardy
1/2 szklanki wody
Radzę spróbować tej sałatki, bo mimo dość
dziwnych składników smakuje naprawdę
wyśmienicie. A oto jak ją zrobić:
Makaron z zupek dobrze pokruszyć w misce (nieźle
smakuje mieszanka dwóch zupek ostrych amino i
dwóch bambusowych knorra). Dosypać dołączone
do zupek sproszkowane przyprawy(1 paczkę ostrej i
jedną łagodnej) i wymieszać.
Pokroić w kostkę paprykę i ogórki. Dodać do
makaronu razem z odsączoną kukurydzą.
Wymieszać z majonezem i musztardą. Skropić
ciepła wodą, żeby makaron nie był zbyt chrupki.
Odstawić na kilka godzin do lodówki.
W razie potrzeby przyprawić. Podawać samą albo do
różnego rodzaju mięs.
Przepis zawdzięczamy Tommiemu
(tommy.tomek@wp.pl), który dodaje do swojej
sałatki więcej papryki, majonezu, a za to ani trochę
wody :).
36430357.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin