Sałatka kardynalska.pdf

(43 KB) Pobierz
71442271 UNPDF
Sałatka kardynalska
Składniki
3 śledzie marynowane, 6 ugotowanych buraczków ćwikłowych, 5
kwaśnych jabłek, 4 jaja ugotowane na twardo, 3 kiszone ogórki,
cebula, 2 ugotowane marchewki, 2 łyżki grzybów marynowanych,
pół szklanki majonezu, pęczek natki pietruszki, łyżka musztardy,
sok z cytryny, cukier, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Buraki i jabłka obrać, pokroić w kostkę. Wyjąć ze śledzi ości, a filety oraz 3 jaja, cebulę,
marchew i ogórki pokroić w kostkę. Dodać posiekane grzyby i natkę pietruszki.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, musztardą, solą, cukrem, pieprzem
i sokiem z cytryny. Wyłożyć sałatkę na półmisek lub do salaterki, udekorować cząstkami
jaja.
 
71442271.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin