Galaretka z nóżek.doc

(19 KB) Pobierz
Galaretka z nóżek

Galaretka z nóżek

 

nóżki cielęce 4 szt

nóżki wieprzowe 2 szt

włoszczyzna 1 pęczek

cebula średnia 1 szt

sól 1 szczypta

przyprawy korzenne 1 szczypta

białka 2 szt

 

 

Nóżki dobrze oczyszczone sparzyć wrzątkiem, zalać zimną wodą, dodać do smaku przyprawy korzenne, włoszczyznę, cebulę i gotować 4 godziny.

Wyjąć mięso, oddzielić od kości, pokroić w kostkę, dodać sól i pieprz.

Wywar przecedzić, dodać 2 białka rozbite z wodą, zagotować i odstawić.

Mięso włożyć do formy, zalać wywarem przecedzonym i wynieść do chłodnego pomieszczenia.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin