Golonka po bawarsku.doc

(19 KB) Pobierz
Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

 

 

Sami spróbujcie ;)

 

golonka tylna 2 szt

cebula 2 szt

margaryna 0,5 kostki

piwo 0,25 butelki

marchew 1 szt

pietruszka 1 szt

 

 

Golonki umyj, osusz, ponacinaj skórę w kwadraciki. Natrzyj solą i pieprzem, odłóż na 3 godziny. Golonki ułóż w brytfannie, podlej wrzącą wodą i piecz 2 godziny w temp. 200 st.C.

 

Podczas pieczenia odwracaj golonki i polewaj je sosem z dna brytfanny (co 15-20 minut). Jeśli sosu jest zbyt mało, możesz dolać trochę wody. Po godzinie pieczenia dodaj startą na grube cząstki marchew, pietruszkę, pokrojoną na ćwiartki cebulę.

 

Po 2 godzinach zwiększ temperaturę piekarnika do 250 st. C i piecz 30 minut, polewając golonki piwem, aż uzyskasz chrupiącą skórkę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin