Z wędzoną rybą.pdf
(
56 KB
)
Pobierz
94519025 UNPDF
Z wędzoną rybą
Składniki
50 dag wędzonej ryby (makreli, pstrąga, piklinga), 4 ogórki
konserwowe, 3 cebule, 2 jabłka, 10 śliwek marynowanych, 4 łyżki
drobno pokrojonego szczypiorku.
Sos: pół szklanki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka
musztardy, cukier, cytryna, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Rybę obrać ze skóry, starannie usunąć ości, podzielić na kawałki. Ogórki pokroić w
kostkę, cebulę - w cienkie piórka. Lekko oprószyć solą i łyżeczką cukru, wymieszać,
skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, w trakcie
ucierania skrapiać sokiem z cytryny. Śliwki pokroić w paseczki. Majonez wymieszać z
jogurtem i musztardą. Przygotowane składniki sałatki połączyć, przyprawić solą,
pieprzem, wymieszać z sosem, posypać zieleniną.
Plik z chomika:
zyto
Inne pliki z tego folderu:
Grecka gotowana.pdf
(44 KB)
Jaś fasola.pdf
(42 KB)
Jesienna.pdf
(41 KB)
Kiszona kapusta z porami.pdf
(36 KB)
Koktajl z awokado i krewetek.pdf
(50 KB)
Inne foldery tego chomika:
Paul McKenna
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin