Przepisy Gosi.doc

(25 KB) Pobierz

strogonow: po ok. 60 dag mięsa wołowego i wieprzowego może być samo wieprzowe-wtedy 1 kg ,fasolka szparagowa-paczka mronej,papryka,1/2kg lub więcej pieczarek,3-4 duże cebule.....mięcho smażysz następnie w dużym garnku dolewasz wody dodajesz kilka liści laurowych i ziele angielskie, osobno smażysz pokrojone pieczarki i osobno cebulę do wpół miękkiego miecha dodajesz fasolę potem pieczarki, cebulę i paprykę i albo kupujesz gotowe2 sosy myśliwskie albo dodajesz koncentrat

 

drobiowe szaszłyki : 1kg fileta z kury,1/2kg żółtego sera...mięcho kroisz w kostkę(jak na szaszłyki)ser w mniejszą kostkę i na przemian nabijasz na paty mięcho ser itd. obtaczasz w jajku a potem w bułce i smażysz

 

potrzebne są duże pieczarki żółty ser szczypiorek lub cebula natka pietruchy sól i pieprz....odcinasz ogonki trzesz na tarce tak samo ser roisz cebulę lub szczypiorek przyprawiasz mieszasz powstanie ci gęsta papka którą wkładasz do pieczarkowych kapelusz obtaczasz w jajku i w bułce a następnie smażysz na tłuszczu czyli oleju

 

por 3 ogórki kiszone, kukurydza, 3 jajka i majonez kroisz w kosteczkę a por w pół talarki-nie sparzaj dodajesz majonez oraz sól i pieprz

 

sałatka gyros: przyprawa do gyrosa, cycki z kuru kroisz i smażysz dodajesz dużo przyprawy gyros smażysz na oleju jak jest dobrze podsmażone to dodajesz 2 łyżki maki ziemniaczanej-wsiąknie cały tłuszcz następnie mięso ostudzone przekładasz do miski warstwami układasz dowolne warzywa po każdej warstwie warzyw polewasz ketchupem i majonezem a na wiesz kładziesz pokrojoną sałatę lub sałatę lodową lup pekińską

 

sałata normalna lub lodowa, pomidory ,kukurydza z puszki, ogórki konserwowe, papryka(możesz dać inne warzywa )mięso z piersi kurczaka, które kroisz na kostko następnie dodajesz zmiażdżony czosnek odstawiasz na godz. smażysz, warzywa kroisz, robisz sos winegret z czosnkiem pycha

 

pomidory szczypiorek śmietana majonez i czosnek pomidory w misce układasz pokrojone pomidory posypujesz szczypiorkiem a z śmietany i majonezu i czosnku robisz sos polewasz i znowu pomidory szczypiorek sos i tak w kółko

 

pałeczki surimi(mrożone paczka)jest tanie, ogórek zielony, szczypiorek, biała rzepa, papryka czerwona lub żółta a może być i zielona a do tego śmietana jogurtowa nie trzeba niczym przyprawiać

 

olej, czosnek, vegeta lub sól, pikantne przyprawy jakie lubisz mieszasz razem bejcujesz jedną dobę 1 kg lub 2 kg skrzydełek a potem smażysz w frytkownicy

 

karczek kroisz na pół, ale wzdłuż z każdej części robisz 3 warkocze i zaplatasz spinasz wykałaczką i do naczynia żaroodpornego, dodajesz przyprawę do karczku lub sama wymyślasz marynatę

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin