Biała kiełbasa smażona.txt

(0 KB) Pobierz
Bia�a kie�basa sma�ona z cebul�, pachn�ca mocno majerankiem

sk�adniki
1 kg bia�ej kie�basy,1 ma�e jasne piwo,2 szkl.bulionu, 6 cebul,6 z�b.czosnku,5 ziaren ziela ang,5 ziaren ja�owca,2 li�cie laurowe,1 �.majeranku,1 �u�.s�odkiej papryki,s�l,pieprz,3 �.smalcu.

                                                                      
Kie�bas� zala� w rondlu piwem i wywarem. Doda� 2 pokrojone w grube plastry cebule, ziele angielskie, ja�owiec, li�cie laurowe. Gotowa� na wolnym ogniu oko�o 20 minut. Wystudzi�. 
Tak przygotowan� kie�bas� mo�na przechowywa� w lod�wce przez 2-3 dni.
Przed podaniem kie�bas� nale�y usma�y�.
Smalec rozgrza� na du�ej patelni, wrzuci� kie�bas�, grubo pokrojon� cebul� oraz z�bki czosnku (je�li s� bardzo du�e, mo�na je pokroi� na 2-4 cz�ci). Ca�o�� posypa� majerankiem, sol� i pieprzem.
Sma�y� na �rednim ogniu, a� kie�basa si� przyrumieni. 
Pod koniec sma�enia doda� papryk�, wymiesza�.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin