Zupa krem z marchwi i soczewicy.rtf

(5 KB) Pobierz
Zupa krem z marchwi i soczewicy

Zupa krem z marchwi i soczewicy

 

Składniki na 5 porcji:

50 dag marchewki

cebula

pół szklanki czerwonej soczewicy

3 łki oleju (oliwy z oliwek)

3 szklanki Bulionu warzywnego w płynie WINIARY

(przygotowanego wg przepisu na opakowaniu)

po łeczce mielonej kolendry i kuminu

l

pieprz

 

Oczyszczoną i drobno pokrojoną marchewkę oraz posiekaną cebulę wrzuć do rondla na podgrzany olej i lekko zrumień. Dodaj pozostałe składniki i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż marchewka zmięknie. Całość zmiksuj.

 

Smak zupy wzbogacisz odrobiną świeżej śmietany i/lub posiekaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin