SOLANKA Z KURCZAKA.doc

(24 KB) Pobierz
SOLANKA Z KURCZAKA

SOLANKA Z KURCZAKA

 

 

2 litry rosołu

3 parówki

30 dag mięsa z pieczonego kurczaka

1 cebuia

2 łyżki koncentratu pomidorowego

2 ogórki kiszone

1 papryka marynowana

1 łyżka masła

kilka łyżek śmietany

sól

pieprz

posiekana natka pietruszki

masło do smażenia

 

              Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać pokrojone w ćwierćplasterki ogórki. Polać paroma łyżkami rosołu i dusić parę minut. Do rosołu włożyć pokrojone mięso i parówki, duszone warzywa i pokrojoną paprykę. Pikantnie doprawić. Zupę wymieszać i gotować parę minut. Wlać śmietanę, posypać natką pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin