ZUPA Z MIĘSNYMI KLUSECZKAMI.doc

(24 KB) Pobierz
ZUPA Z MIĘSNYMI KLUSECZKAMI

ZUPA Z MIĘSNYMI KLUSECZKAMI

 

 

20 dag wołowiny

3 dag szpiku wołowego

20 dag szpinaku

5 dag parmezanu

5 dag tartej bułki

1 łyżka masła

3 jajka

2 łyżki koncentratu rosołu mięsnego w proszku

sól

pieprz

 

              Wołowinę zmielić dwa razy w maszynce. Szpinak oczyścić, umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować i odsączyć na sitku. Szpik wołowy i przygotowany szpinak posiekać. Zmielone mięso, szpinak, szpik, parmezan, tartą bułkę, miękkie masło i jajka przełożyć do dużej miski. Wszystko zagnieść rękami i wyrobić na jednolitą, gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować rosół. Masę mięsną nabierać łyżką i wkładać do gotującego się rosołu. Całość gotować jeszcze 5 minut. Zupę podawać na gorąco, posypaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin