TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE.pdf

(130 KB) Pobierz
412458976 UNPDF
412458976.001.png
TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE
NIEZRÓWNANE POŁĄCZENIE OWOCÓW I CZEKOLADY.
SKŁADNIKI:
300 g czekolady gorzkiej LINDT EXCELLENCE 70% CACAO
lub mlecznej LINDT EXCELLENCE MILK
połamanej na kawałki,
12-14 średnich truskawek
Truskawki
w czekoladzie można
przechowywać
bardzo krótko!
Należy przygotować
je jak najpóźniej
przed podaniem.
Przechowywać
w chłodnym miejscu
PrzybrANIe:
50 g czekolady gorzkiej LINDT EXCELLENCE 70% CACAO
lub mlecznej LINDT EXCELLENCE MILK
połamanej na kawałki
SPOSÓb PrzyrzĄDzeNIA:
Weź truskawki i inne
świeże owoce (kiwi,
ananas, melon, banan)
i potnij je na niewielkie
kawałki. Nadziej je na
drewniane patyczki
i połóż na tacy
wyłożonej pergaminem.
Napełnij rozpuszczoną
czekoladą niewielką
torebkę i ozdabiaj
owocowe szaszłyki.
Możesz także nakładać
czekoladę łyżeczką.
Podawaj tak, jak
truskawki.
Truskawek nie myć, obetrzeć tylko wilgotną ściereczką i osuszyć
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
Przytrzymać truskawkę za szypułkę i zanurzyć w rozpuszczonej
czekoladzie
Delikatnie strząsnąć nadmiar czekolady i umieścić truskawkę na
tacy wyłożonej pergaminem.
Umieścić tacę w lodówce na około 5 minut, do zastygnięcie
czekolady.
Ozdobić przybraniem z czekolady w kontrastowym kolorze przy
pomocy niewielkiej torebki z otworem. Nada to truskawkom
elegancki, profesjonalny wygląd.
Maître Chocolatier LINDT Ann Czaja.
412458976.002.png 412458976.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin