grzyby suszone panierowane.doc

(47 KB) Pobierz

Grzyby suszone panierowane 

Przygotowanie: 1 godzina

Gotowanie: 30 minut

Trudność: łatwe


Składniki na 4 porcje
 

12 dużych kapeluszy suszonych borowików,2 szklanki mleka,

 

 

3 jajka,szklanka bułki tartej,3 łyżki mąki,natka pietruszki,olej,sól

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Grzyby zalać mocno osolonym mlekiem i odstawić na noc.Wyjąć z mleka,zalać wodą,gotować do miękkości.Odcedzić obciążyć deseczką na pół godziny.

 

 

 

 

2.

Grzyby obtaczać w mące,potem w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.Smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.Przybrać natką.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin