Ryba po olsztyńsku.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
34420157 UNPDF
Ryba po olsztyńsku
Składniki
80 dag morszczuka, mintaja lub dorsza, 25 dag pieczarek,
szklanka śmietany, pół szklanki oleju, łyżka mąki, 2 cebule, łyżka
margaryny, natka pietruszki, jarzynka, pieprz
Sposób przyrządzania
Rybę oczyścić (mrożoną rozmrozić), pokroić w dzwonka, oprószyć jarzynką, obtoczyć
w mące, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodając cebulę pokrojoną w półkrążki.
Oddzielnie poddusić w margarynie pieczarki pokrojone w plasterki, dodać do ryby, wlać
śmietanę wymieszaną z resztą mąki, jarzynką i pieprzem. Dusić kilka minut, posypać
natką. Podawać z ryżem na sypko oraz z surówką z marchwi i chrzanu.
Plik z chomika:
elah
Inne pliki z tego folderu:
Herbaciana ryba.pdf
(63 KB)
Krewetki smażone z porami.pdf
(66 KB)
Nietypowa pizza ze śledziami.pdf
(43 KB)
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ryby
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin