Pałeczki miodowe.pdf
(
64 KB
)
Pobierz
37870617 UNPDF
Pałeczki miodowe
Składniki
50 dag mąki, 25 dag cukru, 3 łyżki płynnego miodu,
płaska łyżeczka sody oczyszczonej, 4-5 jaj, przyprawy: po
szczypcie imbiru i gałki, 6-8 utłuczonych goździków,
ćwierć łyżeczki cynamonu lub półtorej łyżeczki przyprawy
do pierników. Do dekoracji: jajo, orzechy włoskie
Sposób przyrządzania
Wszystkie składniki ciasta połączyć, starannie wyrobić i odstawić na 4-5
godz. w chłodne miejsce. Następnie utoczyć z ciasta wałeczki o średnicy 6-7
mm i pokroić je na 3-4-centymetrowe kawałki. Ułożyć je niezbyt gęsto na
natłuszczonej blasze, posmarować rozmąconym jajem, wcisnąć w każde
ciasteczko ćwierć orzecha. Piec w temperaturze 190-200°C. 100 g - 340
kcal.
Plik z chomika:
gevaudan
Inne pliki z tego folderu:
Dębski H. - Obiady na każdy dzień roku.pdf
(136235 KB)
Kuchnia Polska regionalna Mazowsze - Kurpie - Podlasie.pdf
(50642 KB)
Markuza-Bieniecka B. - Chodnik znad Niemna - kuchnia litewska.pdf
(67198 KB)
Kotarska E. - Kuchnia egzotyczna w polskim domu.pdf
(34807 KB)
Włodek S. - Zapiekanki, suflety, tarty.pdf
(9255 KB)
Inne foldery tego chomika:
akwarystyka
alko
druty, meble itp
historia sztuki pdf i filmy
skoda
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin