Wątróbki drobiowe smażone z papryką i pieczarkami.rtf

(6 KB) Pobierz
W¹tróbki drobiowe sma¿one z papryk¹ i pieczarkami

tróbki drobiowe smażone z papryką i pieczarkami

 

Składniki:

40 dag wątróbek kurzych

zielona papryka

15 dag pieczarek

łka oliwy z oliwek lub oleju roślinnego

2 łki masła

łka sosu sojowego

Ziarenka Smaku WINIARY lub sól

pieprz

ponadto:

smażone ziemniaki (minifrytki) lub bagietka i zielona sałata mieszana

 

Na początek usmaż minifrytki. Gdy bę dochodzić na patelni, przygotuj zieloną sałatę.

 

tróbki oczyść z błon, umyj, osusz papierowym ręcznikiem i każ przekrój na pół. Umyte pieczarki potnij na ćwiartki, a również umytą paprykę (po wycięciu gniazda nasiennego) - na krótkie paski.

 

W głębokiej patelni rozgrzej oliwę (olej) i masło, po czym smażtróbki, pieczarki i paprykę na średnim ogniu przez 10 minut, często mieszając, aby wątróbki się zrumieniły z obu stron, a warzywa nie przypaliły. Pod koniec skrop sosem sojowym i oprósz solą lub Ziarenkami Smaku oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj prosto z patelni.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin