Zupa paprykowa z krewetkami.
Początek formularza
Skład: 500g pomidorów 500g papryki czerwonej 40g masła 1 pokrojona cebulka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka Cayenne 1-2 łyżki sherry 2 łyżeczki tymianku por, natka pietruszki, liść laurowy 1l bulionu rybnego 125ml śmietany sol, pieprz 100g krewetek szczypiorek Sposób wykonania: Pomidory i paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Cebulkę podsmażyć na maśle. Dodać wyciśnięty czosnek i cayenne. Dodać sherry, poczekać aż wyparuje. Smażyć, dodając: pomidory, paprykę, tymianek, związane razem por, pietruszka i liść laurowy Dodać bulion rybny. Gotować na małym ogniu ok.30 min, aż papryka zmięknie. Wyciągnąć związane warzywa. Zupę zmiksować i przelać przez sito. Lekko podgrzać, dodać śmietany, doprawić sola i pieprzem, wrzucić krewetki i szczypiorek.
Waldukx