Węgorz w cieście.pdf
(
58 KB
)
Pobierz
34420184 UNPDF
Węgorz w cieście
Składniki
Węgorz, jajo, łyżka mąki, sól
Sposób przyrządzania
Z węgorza ściągnąć skórę. Pokroić rybę na nieduże dzwonka,
posolić, odstawić na godzinę, by sól dobrze wniknęła. Następnie
włożyć do garnka, wlać niewielką ilość wody i gotować 15 min.
Z czubatej łyżki mąki, jaja i szczypty soli zrobić ciasto. Każde
dzwonko obtoczyć w cieście i usmażyć na słabym ogniu ze wszystkich stron na złoty
kolor. Podawać z chrzanem wymieszanym ze śmietaną.
Plik z chomika:
Waldukx
Inne pliki z tego folderu:
Zapiekanka z ryby i ziemniaków.pdf
(52 KB)
Zapiekanka z ryb i warzyw.pdf
(58 KB)
Wykwintna przystawka z łososia i awokado.pdf
(49 KB)
Węgorz w cieście.pdf
(58 KB)
Tymbaliki z białej ryby.pdf
(31 KB)
Inne foldery tego chomika:
przepisy-Film
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin