bakaliowiec z posmkiem ananasa.rtf

(404 KB) Pobierz

 

 

 

Składniki:

 

Bakaliowiec z posmakiem ananasa

Składniki

spód biszkoptowy lub kokosowy

krem:

20 dkg rodzynek,

20 dkg orzechów włoskich,

10 dkg płatków migdałowych,

250 ml wódki,

5 żółtek,

5 łyżek cukru pudru,

25 dkg masła,

ananas w puszce.

 

500 ml śmietany kremówki,

galartetka cytrynowa

czekolada do dekoracji

 

 

 

 

 

Jak przyrządzić:

 

Bakalie (rodzynki, orzechy - pokrojone, migdały) dzień wcześniej zalać alkoholem (żeby się dobrze napiły;).

 

5 żółtek utrzeć z cukrem pudrem i masłem na krem.

Do gotowego kremu wmieszać bakalie i ananas (pokrojony na małe cząstki) i wyłożyć na biszkopt.

 

Kremówke ubić z galaretką cytrynową przygotowaną w połowie zalecanej objetości wody.

 

Na koniec udekorować polewą czekoladową lub wiórkami z czekolady.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin