Ciasto 3 bitt.doc

(27 KB) Pobierz

Ciasto 3- Bitt

 

8- paczek herbatników peti beri

Lub jedna duża

Masa budyniowa

0,5l mleka

2 budynie waniliowe

2łyżki cukru

Galaretka cytrynowa

Ugotować, dwa budynie na mleku na koniec, na gorący budyń dodać galaretkę cytrynową i dobrze  wymieszać, wszystko wystudzić.

Margarynę z łyżeczką żelatyny na sypko zmiksować,  dodawać budyń wystudzony, dobrze wszystko wymieszać.

Masa krówkowa,( ja ją zastępuje masą gotową w puszceJ)

50 dkg ciągnących krówek

2 łyżki margaryny

2 łyżki mleka, wszystko rozpuścić

Śmietana

0,5litra śmietany kremówki 30%

½ szklanki cukru pudru , lub mniej, lub wcale, (ja dodaje około 6 łyżek cukru pudruJ)

1cukier waniliowy

4 łyżeczki żelatyny (rozpuścić)

Układać warstwami- herbatniki-masa budyniowa-herbatniki - masa krówkowa – herbatniki, tu dowolnie , może być już bez herbatników - śmietana-tarta gorzka czekolada, lub rodzynki. Smacznego

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin