Tesco z przepisami.pdf
(
4113 KB
)
Pobierz
9,99 zł/kpl.
Majonez Winiary
2 x 400 ml
cena jedn. – 12,49 zł/l
kupujac dowolne
produkty
za minimum 100 zl
*
we
za darmo
Majonez Winiary 2 x 400 ml
lub Jaja kl. M 15 szt.
9,99 zł/op.
Jaja świeże kl. M 15 szt.
cena jedn. – 0,67 zł/szt.
maksymalnie jedno opakowanie
produktu na jednego klienta
Oferta do wyczerpania zapasów.
Akcja dla posiadaczy karty Clubcard. *Oferta nie dotyczy wybranych produktów. Regulamin akcji na
REKLAMA
TV
2
39
5
99
1
99
100 g
4
99
kg
100 g
Winogrona
różowe
luz
w dniach
26-28.03.2012 r. – 6,99 zł/kg
Winogrona
Oszczędzasz
1
zł
Ćwiartka z kurczaka
luz lub tacka
Oszczędzasz
0,40
zł
Cukierki Wawel
luz, cena jedn. – 19,90 zł/kg
26-28.03.2012 r. – 6,99 zł/kg
26-28.03.2012 r. – 6,99 zł/kg
26-28.03.2012 r. – 6,99 zł/kg
26-28.03.2012 r. – 6,99 zł/kg
Oferta handlowa od 22.03 do 28.03.2012 r.,
o ile w gazetce nie określono inaczej.
Szanowni Pa
stwo,
zapraszam do wspólnego łowienia smaków w Tesco. Dobra kuchnia
nie musi by• trudna ani droga, a gotowanie powinno by• przyjemno
�
ci
�
,
dlatego b
�
d
�
dzielił si
�
z Pa
stwem moimi przepisami oraz gam
�
pasuj
�
cych do nich produktów Tesco.
Polska parzona biała kiełbasa, włoski makaron z m
�
ki typu durum,
hiszpa
ska oliwa z pierwszego tłoczenia oraz wiele innych doskonałych
składników to gwarancja niezapomnianych smaków.
W pierwszej serii moich nowych autorskich przepisów polecam
dania wielkanocne i nie tylko.
Do dzieła!
Produkty
idealne do gotowania
Pomidorki cherry
Włoszczyzna
Dorodna włoszczyzna z polskich upraw z 6
rodzajami
�
wie€ych jarzyn, w tym z kapust
�
włosk
�
, idealna do rosołu i zup jarzynowych.
op. 700 g, cena –
2,99 zł
cena jedn. – 4,27 zł/kg
Aromatyczne pomidorki koktajlowe,
idealne do sałatek, makaronowych sosów
i dekoracji potraw.
op. 250 g, cena –
2,99 zł
cena jedn. – 11,96 zł/kg
Makaron spaghetti
Filet z kurczaka na tacce
Włoski makaron z m
�
ki typu durum,
idealny do gotowania al dente.
op. 500 g, cena – 2,29 zł;
1,99 zł
cena jedn. – 3,98 zł/kg
ƒwie€e i soczyste filety z piersi kurczaka,
wył
�
cznie ze sprawdzonych
polskich hodowli.
cena –
15,99 zł/kg
Tu
czyk w oleju
Olej słonecznikowy
Du€e, soczyste kawałki tu
czyka,
idealne do sałatek i
�
wie€ych past.
op. 185 g, cena – 4,29 zł;
3,99 zł
cena jedn. wsadu – 30,69 zł/kg
Olej tłoczony z dojrzałych w sło
cu
w
�
gierskich słoneczników, doskonały
do sma€enia i sosów majonezowych.
op. 1 l, cena – 5,59 zł;
4,99 zł
op. 1 l, cena – 5,59 zł;
Nowe autorskie przepisy Roberta Makłowicza nie tylko na Wielkanoc,
ju
�
dost
�
pne w naszych sklepach i na
Biała kiełbasa
duszona w winie z kiszon
�
kapust
�
po tyrolsku i sma on
�
polent
�
Kapusta:
• 200 g w‚dzonej, dojrzewaj
�
cej tyrolskiej
lub szwarcwaldzkiej szynki (speck)
• 800 g kiszonej kapusty
• ły ka masła
• ły eczka kminku
• du a cebula
• 2 liˆcie laurowe
• kilka ziaren jałowca
• 250 ml bulionu wołowego
(najlepiej domowego)
• ˆwie o zmielony czarny pieprz
• sól
Polenta:
• 500 g kaszki kukurydzianej
(czyli polenty lub mamałygi)
• ły eczka masła
• olej słonecznikowy
do sma enia
• sól
Kiełbasa:
• 800 g białej kiełbasy
• 4 ły ki oleju słonecznikowego
• 4 ły ki octu winnego
• 100 ml białego wytrawnego wina
• gał
�
zka ˆwie ego rozmarynu
Czas
przygotowania
2 godz.
Warto
�
energetyczna
1 porcji
1204 kcal
Trudno
�
wykonania
łatwe
Liczba porcji
4
Przygotowanie
• Rozgrzewamy w rondlu masło, dodajemy posiekan
�
w kosteczk‚ cebul‚ i czekamy, a si‚ zeszkli. Wrzucamy
pokrojon
�
w kostk‚ szynk‚ i podsma amy, dodajemy
przesiekan
�
kapust‚, liˆcie laurowe, lekko zgniecione
ziarna kminku, rozgniecione jagody jałowca.
• Wlewamy bulion i dusimy całoˆŒ 1,5 godziny na małym
ogniu, w razie potrzeby podlewaj
�
c nieco wod
�
. Solimy
i pieprzymy do smaku.
• Polent‚ gotujemy w osolonej wodzie według przepisu
na opakowaniu, cały czas mieszaj
�
c, dodaj
�
c pod
koniec gotowania masło.
• Gdy polenta zg‚stnieje, wylewamy j
�
na zwil on
�
desk‚, wyrównujemy gór‚ i brzegi mokrym no em
i odstawiamy do zastygni‚cia. Kroimy j
�
w plastry,
które zrumieniamy z obu stron na rozgrzanym
na patelni oleju.
• Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy lekko
ponakłuwane widelcem p‚ta kiełbasy, obsma amy
szybko z obu stron. Wlewamy ocet, dodajemy listki
rozmarynu, sma ymy na mocnym ogniu, a ocet
odparuje. Wlewamy wino i dusimy, a wino wyparuje,
a kiełbasa si‚ ładnie zrumieni, kilkakrotnie j
�
w tym
czasie przewracaj
�
c. Podajemy z kapust
�
i polent
�
.
1
2
3
4
Kiełbasa biała parzona
P
arzona biała kiełbasa z 87-procentow
�
zawarto
�
ci
�
mi
�
sa wieprzowego, w sam raz do sma€enia, duszenia
lub gotowania. Idealny składnik domowego
€urku.
op. 500 g, cena – 7,99 zł;
6,99 zł
,
cena jedn. – 13,98 zł/kg
Kiełbasa biała parzona
5
Nowe autorskie przepisy Roberta Makłowicza nie tylko na Wielkanoc,
ju
�
dost
�
pne w naszych sklepach i na
Pinca
dalmaty•skie ciasto wielkanocne
Czas
przygotowania
Składniki
• 1 kg m
�
ki pszennej
• 200 g cukru
• 200 g masła
• 3 ółtka
• torebka cukru waniliowego, najlepiej
z prawdziw
�
wanili
�
• 400 ml mleka
• 2 torebki dro d y w proszku
(liofilizowanych)
• otarta skórka z cytryny i pomara•czy
• 2 ły eczki dobrego ciemnego rumu
• jajko do smarowania ciasta i nieco
br
�
zowego cukru do posypania
• szczypta soli
2 godz.
Warto
�
energetyczna
1 porcji
821 kcal
Trudno
�
wykonania
łatwe
Liczba porcji
8
Przygotowanie
• Rozcieramy ółtka z cukrem, dodajemy przesian
�
m
�
k‚
wymieszan
�
z dro d ami.
• Wlewamy stopione masło, dodajemy ółtka, cukier
waniliowy, start
�
skórk‚ z dobrze wyszorowanych
cytrusów, alkohol i szczypt‚ soli.
• Wlewamy stopniowo letnie mleko i wyrabiamy,
a powstanie gładkie, twarde ciasto. Odstawiamy
w ciepłe miejsce, przykrywamy i czekamy, a wyroˆnie,
podwajaj
�
c sw
�
obj‚toˆŒ.
• Raz jeszcze zagniatamy ciasto i dzielimy
na 3 cz‚ˆci, z których formujemy kule i przekładamy
na natłuszczony papier do pieczenia, by podrosło.
• W ka dej z kul robimy trzy gł‚bokie gwia–dziste
naci‚cia, wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym
jajkiem, posypujemy br
�
zowym cukrem i pieczemy
przez 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C.
1
2
3
4
5
M ka
Polska m
�
ka pszenna z samego
�
rodka ziarna,
doskonała do ciast, nale
�
ników i pierogów.
op. 1 kg, cena – 2,29 zł;
1,79 zł
Sałata z wędzonym łososiem
pomidorkami koktajlowymi i sosem miodowo-cytrynowo-musztardowym
Sałata z wędzonym łososiem
pomidorkami koktajlowymi i sosem miodowo-cytrynowo-musztardowym
Giouvarlakia
cypryjskie klopsiki wieprzowe w sosie cytrynowym
Giouvarlakia
cypryjskie klopsiki wieprzowe w sosie cytrynowym
Greckie szaszłyki
z fi letów z kurczaka, jogurtowym szpinakiem z rodzynkami oraz ryżem
Nowe autorskie przepisy Roberta Makłowicza nie tylko na Wielkanoc,
Spaghetti
z pomidorkami koktajlowymi i bazylią
z pomidorkami koktajlowymi i bazylią
ju
�
dost
�
pne w naszych sklepach i na
Zbierz co miesi
�
c cał
�
kolekcj
�
.
Zbierz co miesi
�
c
Zbierz co miesi
�
c
Zbierz co miesi
�
c
Zbierz co miesi
�
c cał
�
kolekcj
�
.
cał
�
kolekcj
�
.
cał
�
kolekcj
�
.
Plik z chomika:
krystynka161
Inne pliki z tego folderu:
AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI NA ŚNIADANIE(1).docx
(174 KB)
Ananasowe skrzydełka(1).docx
(291 KB)
ANANASOWIEC(1).docx
(11 KB)
ANANASY Z CUKINII(1).docx
(12 KB)
Aromatyczna pierś z kurczaka gotowana na parze(1).docx
(12 KB)
Inne foldery tego chomika:
> MIĘSNE na Różne Sposoby; v_ Folder
~~@; v_
++> PIECZYWO; WYPIEKI; v_
++>CUKIERNIA; V_Folder
♥ PIEROGI; PASZTECIKI; ♥ v_F
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin