Pieczarki faszerowane pieczone.pdf
(
52 KB
)
Pobierz
16429980 UNPDF
Pieczarki faszerowane pieczone
Składniki
12 pieczarek średniej wielkości, 2 łyżki oliwy, łyżka soku z
cytryny, cebulka dymka, ćwierć łyżeczki curry, duża szczypta
soli.
Farsz: 15 dag mielonej cielęciny, łyżka bułki tartej, jajo, łyżka
uprażonych pestek słonecznika, 2 łyżki natki pietruszki, łyżeczka
posiekanych liści lubczyku, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Pieczarki umyć, osuszyć i odciąć trzony. Oliwę zmiksować z pokrojoną dymką i
przyprawami. Powstałym sosem natrzeć kapelusze grzybów. Trzony pieczarek drobno
pokroić, wrzucić na rozgrzaną patelnię z grubym dnem (bez tłuszczu!) i odparować.
Cielęcinę włożyć do miseczki, wbić jajo, dodać bułkę tartą, pestki słonecznika, zieleninę i
ostudzone trzony pieczarek. Starannie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kapelusze nadziać farszem i ułożyć na blasze wyścielonej folią aluminiową. Wstawić do
gorącego piekarnika. Piec 10-15 min. Podawać z chrupiącą surówką.1 porcja - 140 kcal
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Budyń pieczarkowy.doc
(1 KB)
PIECZARKI SMAŻONE-1.bmp
(84 KB)
PIECZARKI SMAŻONE.bmp
(77 KB)
PIECZARKI SMAŻONE-02.bmp
(173 KB)
PIECZARKI SMAŻONE(1).bmp
(77 KB)
Inne foldery tego chomika:
BOCZNIAKI
czerwone łebki koźlarze kozaki
CZUBAJKA KANIA
enoki
farsze grzybowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin