Tosty a la pizza
Składniki
· 4 kromki chleba tostowego
· 4 pomidory
· 125 g miękkiej kiełbasy
· 1 łyżka pasty z sardeli
· 3 łyżki oliwy z oliwek
· 4 łyżki posiekanej pietruszki
· 100 g sera w plasterkach
· 4 oliwki nadziewane papryką
· pęczek pietruszki
Sposób przygotowania
1. 1
Tostowy chleb podsmażyć i ostudzić. Pomidory pokroić w plasterki, a końcówki pomidorów pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę.
2. 2
Kromki chleba posmarować wymieszaną z olejem pastą z sardeli i na wierzchu ułożyć plasterki pomidorów.
3. 3
Pomidory pokrojone w kostkę wymieszane z kiełbasą i posiekaną natką pietruszki ułożyć na plasterkach pomidorów. Na samym wierzchu ułożyć w kratkę pokrojony w paski ser.
4. 4
Tosty zapiekać, aż ser się roztopi. Bezpośrednio przed podaniem potrawę przybrać pokrojonymi w plasterki oliwkami i posypać posiekaną natką pietruszki.
stachowiak671