Tosty a la pizza.docx

(13 KB) Pobierz

Tosty a la pizza

 

Składniki

·         4 kromki chleba tostowego

·         4 pomidory

·         125 g miękkiej kiełbasy

·         1 łyżka pasty z sardeli

·         3 łyżki oliwy z oliwek

·         4 łyżki posiekanej pietruszki

·         100 g sera w plasterkach

·         4 oliwki nadziewane papryką

·         pęczek pietruszki

Sposób przygotowania

1.       1

Tostowy chleb podsmażyć i ostu­dzić. Pomidory pokroić w plasterki, a końcówki pomidorów pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę.

2.       2

Kromki chleba posmarować wymie­szaną z olejem pastą z sardeli i na wierzchu ułożyć plasterki pomido­rów.

3.       3

Pomidory pokrojone w kostkę wy­mieszane z kiełbasą i posiekaną natką pietruszki ułożyć na plaster­kach pomidorów. Na samym wierz­chu ułożyć w kratkę pokrojony w paski ser.

4.       4

Tosty zapiekać, aż ser się roztopi. Bezpośrednio przed podaniem potrawę przybrać pokrojonymi w plasterki oliwkami i posypać po­siekaną natką pietruszki.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin