Bounty:-)
Składniki
BISZKOPT:
· 5jajek,
· 1 szkl. mąki tortowej,
· 1/2szkl cukru,
· 2łyżki kakao,
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
MASA KOKOSOWA:
· 1/2l mleka,
· 20dag masła,
· 20-25dag wiórek kokosowych,
· cukier waniliowy
POLEWA:
· 12,5dag margaryny,
· 1czekolada mleczna,
· 1 czekolada gorzka
· BISZKOPT:Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wylać na blaszkę, piec ok.30min. w temp. 170-180*. Ostudzony biszkopt można nasączyć.MASA KOKOSOWA:Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać wiórka i gotować
· aż do zgęstnienia masy.Do gorącej masy dodać masło- rozpuścić. Ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt.POLEWA:Czekoladę połamać, dodać margarynę i podgrzewać na małym ogniu. Gotową polewą polać ciasto.
sylwiadz12