Bounty 6.doc

(13 KB) Pobierz

Bounty:-)

 

Składniki

BISZKOPT:

·         5jajek,

·         1 szkl. mąki tortowej,

·         1/2szkl cukru,

·         2łyżki kakao,

·         2 łyżeczki proszku do pieczenia

MASA KOKOSOWA:

·         1/2l mleka,

·         1/2szkl cukru,

·         20dag masła,

·         20-25dag wiórek kokosowych,

·         cukier waniliowy

POLEWA:

·         12,5dag margaryny,

·         1czekolada mleczna,

·         1 czekolada gorzka

·         BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wylać na blaszkę, piec ok.30min. w temp. 170-180*. Ostudzony biszkopt można nasączyć.

MASA KOKOSOWA:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać wiórka i gotować

·         aż do zgęstnienia masy.Do gorącej masy dodać masło- rozpuścić. Ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt.

POLEWA:
Czekoladę połamać, dodać margarynę i podgrzewać na małym ogniu. Gotową polewą polać ciasto.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin