Zupa pomidorowa inaczej.doc

(76 KB) Pobierz
Zupa pomidorowa inaczej – czyli z jabłkami

Zupa pomidorowa inaczej – czyli z jabłkami

Zobacz film

w 30 minut   dla 4 osób

Składniki:

2 kostki bulionu cielęcego Knorr
2 łyżki oliwy
1 posiekana cebula
4 obrane i pokrojone w kostkę jabłka
2 kilogramy pomidorów pelati z puszki razem z sokiem
1 łyżka koncentratu pomidorowego
4 łyżki sera ricotta
sól, pieprz
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Jak przygotować:

1. Zagotuj 1 litr wody. Dodaj 2 kostki bulionu cielęcego Knorr. Wymieszaj i gotuj minutę.
2. Do garnka wlej 2 łyżki oliwy. Dodaj od razu posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu 2 minuty.
3. Wrzuć jabłka, wymieszaj i smaż 2 minuty.
4. Dodaj do garnka pomidory razem z sokiem i rozdrobnij drewnianą łyżką
5. Zalej wszystko bulionem, wymieszaj i gotuj 5-10 minut, aż jabłka będą miękkie.
6. Zmiksuj zupę żyrafą, wyłącz ogień. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego i ser ricotta. Ponownie zmiksuj.
7. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
8. Podawaj na ciepło lub na zimno i posyp posiekaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin