Galaretka z pstrąga.pdf

(31 KB) Pobierz
58405371 UNPDF
Galaretka z pstrąga
Składniki Przepis
średniej wielkości pstrąg
marchewka
włoszczyzna do zupy
mała żelatyna dr Etkera
sól, pieprz
Pstrąga dokładnie wyczyścić, pokroić w dzwonki, a
te poprzecinać na pół i posolić. Ugotować wywar z
włoszczyzny, przyprawić go solą i pieprzem.
Zostawić go na małym ogniu, włożyć pstrąga, ale nie
gotować, tylko sparzyć prze jakieś 30 sekund.
Delikatnie wyjąć. Poukładać na niezbyt głębokim
półmisku razem z plasterkami marchewki i zalać
przecedzonym wywarem z dokładnie wymieszaną
wg przepisu żelatyną. Wywaru wlać na pstrąga tylko
tyle, żeby go przykrył. Przyozdobić listkami
pietruszki. Jak ostygnie wstawić do lodówki.
Podawać z ładnie ułożonymi plasterkami cytryny.
58405371.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin