Galaretka z pstrąga.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
58405371 UNPDF
Galaretka z pstrąga
Składniki Przepis
średniej wielkości pstrąg
marchewka
włoszczyzna do zupy
mała żelatyna dr Etkera
sól, pieprz
Pstrąga dokładnie wyczyścić, pokroić w dzwonki, a
te poprzecinać na pół i posolić. Ugotować wywar z
włoszczyzny, przyprawić go solą i pieprzem.
Zostawić go na małym ogniu, włożyć pstrąga, ale nie
gotować, tylko sparzyć prze jakieś 30 sekund.
Delikatnie wyjąć. Poukładać na niezbyt głębokim
półmisku razem z plasterkami marchewki i zalać
przecedzonym wywarem z dokładnie wymieszaną
wg przepisu żelatyną. Wywaru wlać na pstrąga tylko
tyle, żeby go przykrył. Przyozdobić listkami
pietruszki. Jak ostygnie wstawić do lodówki.
Podawać z ładnie ułożonymi plasterkami cytryny.
Plik z chomika:
BookScanKrK
Inne pliki z tego folderu:
Banany w kawie.pdf
(50 KB)
Banany w migdałach.pdf
(27 KB)
Deser bananowy z likierem.pdf
(51 KB)
Deser Bogdana.pdf
(42 KB)
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
Dania mięsne (jpg)
Dania rybne
Dania warzywne (jpg)
Danie główne
grzyby
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin