Ozorki cielęce pod beszamelem.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
70612846 UNPDF
Ozorki cielęce pod beszamelem
Składniki
3-4 ozorki, 10 dag startego żółtego sera (ementalera, chedara lub
grojera), 3-4 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 szklanki mleka, 2 łyżki
przyprawy do zup, gałka muszkatołowa, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Wyszorowane ozorki ugotować w osolonym wrzątku, ostudzić, ściągnąć skórę, a mięso
pokroić na skośne plastry. Z mąki, mleka i dwóch łyżek masła przyrządzić beszamel,
doprawić go przyprawą do zup, solą, pieprzem i gałką. Żaroodporne naczynie
wysmarować masłem, włożyć plastry ozorka, zalać je beszamelem i posypać startym
serem. Ułożyć na wierzchu kawałki pozostałego masła. Zapiec w gorącym piekarniku.
Podawać z ziemniakami z wody i surówką z marchwi i chrzanu. 100 g - 135 kcal.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Sznycle cielęce zapiekane.pdf
(48 KB)
Sznycle cielęce.pdf
(43 KB)
Sznycelki z ozorków cielęcych.pdf
(39 KB)
Wątróbka w sosie śmietanowym.pdf
(44 KB)
Pieczeń cielęca 2.pdf
(39 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin