Pieczeń cielęca 2.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
70612824 UNPDF
Pieczeń cielęca
Składniki
1 kg zadniej cielęciny, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2
łyżki masła, łyżka posiekanych zielonych listków estragonu, łyżka
suszonego estragonu, łyżka soku z cytryny, sól
Sposób przyrządzania
Umytą i osuszoną cielęcinę skropić sokiem z cytryny, mocno natrzeć suszonym
estragonem, zawinąć w folię, zostawić na 2 dni w lodówce. Wyjąć, natrzeć solą,
obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, przełożyć do brytfanny, zalać stopionym
masłem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, skrapiając w czasie pieczenia winem.
Przed podaniem posypać zielonym estragonem. Podawać z makaronem lub francuskimi
kluskami i surówką z kapusty pekińskiej. (100 g - 125 kcal).
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Sznycle cielęce zapiekane.pdf
(48 KB)
Sznycle cielęce.pdf
(43 KB)
Sznycelki z ozorków cielęcych.pdf
(39 KB)
Wątróbka w sosie śmietanowym.pdf
(44 KB)
Pieczeń cielęca 2.pdf
(39 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin