Wątróbka w sosie śmietanowym.pdf

(44 KB) Pobierz
66448896 UNPDF
Wątróbka w sosie śmietanowym
Składniki
50 dag wątróbki cielęcej, 2 cebule, 3 jabłka, 2-3 łyżki mąki, olej,
3/4 szklanki kremówki, 2 łyżki musztardy, 3 łyżeczki sosu
pieczeniowego (z torebki), szczypta estragonu, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Wątróbkę pokroić w dość wąskie paski, cebulę drobno posiekać. Umyte jabłka pokroić na
talarki (usunąć gniazda nasienne), oprószyć mąką, obsmażyć na oleju,
po czym przełożyć na półmisek. Na tym samym tłuszczu usmażyć wątróbkę z cebulą.
Sos rozprowadzić kilkoma łyżkami wody, zagotować ze śmietaną i musztardą,
przyprawić do smaku. Wątróbkę wyłożyć na jabłka, polać sosem, posypać estragonem.
 
66448896.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin