Sznycelki z ozorków cielęcych.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
70612866 UNPDF
Sznycelki z ozorków cielęcych
Składniki
2 ozorki, 3 szklanki wywaru z włoszczyzny, 2 jaja, łyżka ziaren
sezamu, tarta bułka, olej do smażenia, sól
Sposób przyrządzania
Ugotować ozorki w osolonym wywarze, ostudzić i obrać ze skóry. Pokroić na cienkie
plastry, w razie potrzeby osolić, obtoczyć w rozmąconych jajach i tartej bułce
wymieszanej z sezamem. Usmażyć na rumiano na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i surówką z porów i kwaszonych
ogórków. 100 g - 170 kcal.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Sznycle cielęce zapiekane.pdf
(48 KB)
Sznycle cielęce.pdf
(43 KB)
Sznycelki z ozorków cielęcych.pdf
(39 KB)
Wątróbka w sosie śmietanowym.pdf
(44 KB)
Pieczeń cielęca 2.pdf
(39 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin