Roladki wieprzowe.pdf
(
48 KB
)
Pobierz
70612892 UNPDF
Roladki wieprzowe
Składniki
4 cienkie sznycle wieprzowe po 15 dag, 4 plastry szynki, plaster
ananasa, kawałek świeżego chrzanu, pół szklanki bulionu
mięsnego,łyżka mąki, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki śmietany, olej
do smażenia, świeżo zmielony biały pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Sznycle umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, rozgnieść i na każdym ułożyć plaster
szynki, słupki ananasa i chrzanu. Zwinąć, spiąć wykałaczkami lub związać nicią,
oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć
roladki, wlać podgrzany bulion i dusić ok. 30 min na wolnym ogniu. Sos podprawić
śmietaną i sokiem cytryny.
1 porcja zawiera: 626 g białka, 34,5 g tłuszczu, 0,4 g błonnika, 85 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Wieprzowina.pdf
(596 KB)
Żeberka na sposób wschodni.pdf
(28 KB)
Żeberka wieprzowe smażone.pdf
(31 KB)
Żeberka w kapuście.pdf
(30 KB)
Wieprzowina z ziemniakami.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin