Pucharek brzoskwiniowy.pdf

(38 KB) Pobierz
58407938 UNPDF
Pucharek brzoskwiniowy
Składniki Przepis
Przepis na cztery osoby:
duży pojemnik jogurtu
morelowego albo brzoskwiniowego
(500g)
5 łyżek galaretki brzoskwiniowej
3/4 szklanki wody
brzoskwinie z puszki
Galaretkę rozpuścić w
gorącej wodzie i
pozostawić do
ostygnięcia.
Do pucharków albo
miseczek powkładać
brzoskwinie pokrojone w
kostkę (ile chcemy, ale
jedna albo dwie połówki na porcję wystarczą).
Zimną i lekko tężejącą galaretkę zmiksować z
jogurtem i zalać brzoskwinie. Wstawić do lodówki do
zastygnięcia.
Gotowy deser przystroić cząstkami owoców i
podawać.
58407938.001.png 58407938.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin