Sorbet z mango.pdf

(40 KB) Pobierz
58404144 UNPDF
Sorbet z mango
Składniki
2 owoce mango lub 2 brzoskwinie (mogą być z puszki), 2 łyżki
cukru pudru, łyżeczka cukru waniliowego lub kilka kropli esencji
waniliowej, 4-5 łyżek soku z cytryny, 100 ml szampana, 50 ml
likieru pomarańczowego lub morelowego
Sposób przyrządzania
Z umytych, obran ych i pozbawionych pestek owoców odkroić 2-3 plastry, resztę
zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Dalej miksując,
wlać powoli szampan. Wstawić sorbet na kilka godzin do zamrażalnika. Tuż przed
podaniem zmiksować z likierem, prz e łożyć do pucharków i udekorować cząstkami
owoców. 100 g - 90 kcal.
 
58404144.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin