Krem czereśniowo-ananasowy.pdf

(55 KB) Pobierz
13587466 UNPDF
Krem czereśniowo-anansowy
Składniki
50 dag ciemnych czereśni, 4 plastry ananasa z puszki,
małe opakowanie śmietany kremówki, pół torebki
budyniu o smaku kokosowym, szklanka mleka, 2 łyżki
cukru
Sposób przyrządzania
Przyrządzić budyń kokosowy według przepisu na
opakowaniu i wystudzić. Czereśnie umyć, kilka zostawić do dekoracji, a
pozostałe wydrylować i osączyć. Ubić na sztywno śmietanę z cukrem i
schłodzić. Wymieszać budyń z połową ubitej śmietany, przełożyć do
pucharków po łyżce, na to ułożyć czereśnie, przykryć resztą budyniu,
udekorować bitą śmietaną wyciskaną szprycą, czereśniami i plastrami
ananasa.
 
13587466.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin