Pianka pomarańczowa.pdf
(
89 KB
)
Pobierz
37869540 UNPDF
Pianka pomarańczowa
Składniki
4 żółtka, 3 białka, pół szklanki słodkiej śmietanki 30-proc., sok z
dwóch pomarańczy, 8 łyżek cukru, 5 łyżeczek żelatyny
Sposób przyrządzania
Żółtka ubić z cukrem na parze na puszystą białą masę.
Żelatynę zalać niewielką ilością wrzącej wody i starannie wymieszać, by się
rozpuściła. Następnie wlać sok z pomarańczy, wszystko dokładnie
wymieszać. Dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Gdy krem
zacznie krzepnąć, wymieszać go z ubitą śmietanką. Piankę włożyć do
pucharków lub kompotierek i udekorować, np. posiekanymi orzechami,
cząstkami mandarynek, startą czekoladą. Wstawić na godzinę do lodówki.
(100 g - 200 kcal).
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Banany z miodem.pdf
(822 KB)
Zapach lasu.pdf
(64 KB)
Wyśmienity podwieczorek.pdf
(29 KB)
Suflet morelowy.pdf
(49 KB)
Suflet bananowy.pdf
(73 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin