Szybki deserek czereśniowy.pdf

(89 KB) Pobierz
37869579 UNPDF
Szybki deserek czereśniowy
Składniki
50 dag ciemnych czereśni (mogą być również z kompotu
lub mrożone), mały pojemnik śmietany kremówki, łyżka
cukru, 3 łyżki łagodnego miodu, łyżka uprażonych ziaren
słonecznika, 4 precelki lub biszkopty, gruba kromka
czerstwego chleba razowego miodowego, łyżeczka
wiśniówki
Sposóbprzyrządzania
Czereśnie umyć, wydrylować, osączyć i wymieszać z 2
łyżkami miodu oraz wiśniówką. Ubić śmietanę z cukrem, ostrożnie wymieszać
z resztą miodu. Do puchar-ków włożyć warstwę pokruszonego chleba, nieco
śmietany, wiśnie, znów bitą śmietanę i posypać resztą pokruszonego chleba
oraz słonecznikiem. W śmietanę włożyć precelek.
 
37869579.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin