Sałatka z kapusty pekińskiej,jajek i ogórka.pdf

(32 KB) Pobierz
94518123 UNPDF
Sałatka z kapusty pekińskiej, jajek i ogórka
Składniki Przepis
pół średniej kapusty pekińskiej
pół żółtego strąka papryki
pół puszki kukurydzy
3 jajka ugotowane na twardo
2 pomidory
4 ogórki kiszone (albo już nie
małosolne, ale jeszcze nie całkiem
ukiszone)
Kapustkę pokroić w paseczki i do michy.
Dorzucic do niej kukurydzę, paski papryki, jajka i
pomidory pokrojone w cząstki oraz ogórki pokrojone
w plasterki albo półplasterki.
Sałatkę posolić, odrobinę popieprzyć, wymieszać z
1,5 łyżki majonezu i 1,5 łyżeczki musztardy i...
spałaszować, bo jest bardzo pyszna.
Raczej nie powinna długo stać, bo sałatki na bazie
kapusty pekińskiej i sałat zalane sosem szybko tracą
sprężystość. Są naprawdę smaczne, ale powinno się
je szybko zjadać.
Smacznego!!!
94518123.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin