Sałatka ziemniaczana-2.pdf

(27 KB) Pobierz
94518696 UNPDF
Sałatka ziemniaczana
1 kg młodych ziemniaków
łyżeczka soli
pół łyżeczki kminku lub trochę zielonego koperku
2 łyżki oleju
5 dag boczku
14 dag cebuli
1 ogórek
kostka bulionu
4 łyżki octu
sól
pieprz do smaku
łyżka siekanej natki pietruszki
Sposób wykonania :
Ziemniaki obrać i ugotować z solą i kminkiem.
Można też umyte gotować w łupinkach.
Pokrajać w talarki.
Rozgrzać olej i poddusić na nim pokrajany w kosteczkę boczek oraz cebulę.
W pół szklanki wody rozgotować kostkę bulionową, dodać ocet, sól, pieprz.
Pokrajać obrany ogórek w kostkę.
Oziębić wszystko, wymieszać i pozostawić w chłodzie.
Przed podaniem zalać majonezem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin