Śledziowo-mięsna.pdf

(47 KB) Pobierz
94518715 UNPDF
Śledziowo-mięsna
Składniki
12 filetów z matiasa, 2 kwaśne jabłka, 6 korniszonów, 25 dag
ugotowanej wołowiny. Marynata: po ćwierć szklanki octu winnego
i oleju sałatkowego, 2 płaskie łyżki musztardy, łyżka cukru, pieprz
Sposób przyrządzania
Wymoczone filety osuszyć, wyjąć ości i pokroić na kawałki.
Wołowinę i jabłka pokroić w słupki, a ogórki w krążki. Składniki marynaty ubić w wysokim
naczyniu i wymieszać sałatką. Doprawić ją pieprzem. Odstawić na kilka godzin w
chłodne miejsce.
1 porcja zawiera: 28,3 g białka, 22,5 g tłuszczu, 1,1 g błonnika, 104 mg cholesterolu.
 
94518715.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin