Z bakłażanem.pdf

(57 KB) Pobierz
94518999 UNPDF
Z bakłażanem
Składniki
Bakłażan (ok. 50 dag), pół selera, cebula, 2 jaja ugotowane na
twardo, 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki soku
z cytryny, 3-4 łyżki majonezu, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Zagotować osoloną wodę z łyżką soku z cytryny. Bakłażan
pokrojony w grube plastry włożyć do wrzątku, gotować około 10
min, po czym osączyć na sicie. Bakłażan, cebulę i jaja pokroić w kostkę. Obrany seler
zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Połączyć
składniki sałatki, doprawić do smaku, delikatnie wymieszać z majonezem, lekko
schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
 
94518999.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin