Z cykorii i wątróbki ll.pdf

(42 KB) Pobierz
94519009 UNPDF
Z cykorii i wątróbki
Składniki
3 duże cykorie, 40 dag wątróbek drobiowych, 10 dag wędzonego
boczku, łyżka mąki, 3 pomidory, puszka białej fasoli, 3 małe
cebule, łyżka oleju, natka pietruszki.
Sos: 4 łyżki oleju, 2 łyżki octu winnego, łyżka miodu, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Boczek pokroić, podsmażyć. Na wytopionym tłuszczu usmażyć wątróbkę oprószoną
mąką. Po usmażeniu posypać solą i pieprzem. Pokrojone w paski pomidory i cykorię
wymieszać z podsmażoną na oleju cebulą, osączoną fasolą i pokrojoną na kawałki
wątróbką. Ocet winny wymieszać z olejem, przyprawami i miodem. Polać sałatkę sosem,
posypać kawałkami smażonego boczku i posiekaną natką.
 
94519009.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin