Z fetą.pdf

(50 KB) Pobierz
94519011 UNPDF
Z fetą
Składniki
Główka zielonej sałaty, 2 jaja ugotowane na twardo, świeży
ogórek, 10 dag sera feta, 8-10 oliwek nadziewanych papryką,
pęczek koperku.
Sos: 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 2-3 ząbki czosnku,
łyżeczka musztardy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Sałatę umyć, osączyć, porwać na drobne kawałki. Ogórek i ser pokroić w kostkę, oliwki -
na połówki, a jaja - na cząstki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Oliwę i sok z
cytryny wlać do słoika typu twist, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i
przyprawy. Potrząsać słoikiem, aż wszystkie składniki się połączą. Przed podaniem na
stół polać sałatkę sosem i posypać posiekanym koperkiem.
 
94519011.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin