Schab w marynacie.doc

(158 KB) Pobierz
Schab w marynacie

Schab w marynacie

składniki

·         70 dag schabu środkowego

·         70 dag schabu karkowego

·         70 dag chudego boczku

·         1 cebula

·         1 główka czosnku

·         kminek

·         majeranek

·         sól

·         pieprz

 

Sposób przygotowania

1.     Czosnek obierz, zmiażdż i rozetrzyj z solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w grube plastry. Poszczególne mięsa opłucz, osącz i posól. Schab środkowy grubo obtocz w czosnku i majeranku, a schab karkowy w kminku. Boczek obłóż plastrami cebuli. Mięsa odstaw do lodówki na 2?3 dni, a następnie piecz w osobnych brytfannach 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, podlewając kilkoma łyżkami wody.

2.     Ostudzone mięsa wstaw do lodówki na kilka godzin, aż do zastygnięcia. Potem pokrój na cienkie plastry i podawaj na półmisku, z dodatkiem chrzanu, ćwikły oraz dowolnych marynat.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin