Fasolka po bretońsku(2).doc

(112 KB) Pobierz
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

składniki

·         boczek - 15 dag

·         cebula - 2 szt

·         fasola biała - 70 dag

·         kiełbasa toruńska - 1,5 laski

·         koncentrat pomidorowy - 2 puszki

·         majeranek - 2 łyżeczki

·         papryka mielona - 1 łyżeczka

·         pieprz czarny - 1 do smaku

·         sól - 1 do smaku

Sposób przygotowania

1.     Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.

2.     Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.

3.     Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

 

                   

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin