Delicje.doc

(25 KB) Pobierz
DELICJE

                            DELICJE  

 

   Ciasto:

      6 jajek

1 ½ szkl cukru

1 ½ łyżeczka proszku do pieczenia

1 ½ szkl maki

                              

                               Masa:

1 l śmietany kremówki

2 łyżki cukru

2 galaretki ( cytrynowa i czerwona)

owoce

                            polewa

 

              Upiec biszkopt, podzielić na dwie części, grubszą i cieńszą, w cieńszej wyciąć dziurki. Grubszą część położyć na dno nasączyć, na nie wyłożyć ubitą śmietanę z 2 łyżeczkami cukru i wlać tężejącą galaretkę rozpuszczona w 1 szkl wody. Na śmietanę położyć drugą cześć biszkoptu. W dziurki nasączyć. W dziurki położyć pokrojone owoce i tężejącą czerwona galaretkę. Przykryć wykrojonymi kółkami, nasączyć i polać polewą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin