Wiosenne naleśniki .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • 2 jajka • 1 szkl. wody • 2 szkl. mąki • kostka twarogu półtłustego(250 g) • 5 łyżek śmietany • pęczek szpinaku • cebula • sól,pieprz ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Przygotować z wody ,jajek,mąki i odrobiny soli ciasto naleśnikowe a następnie upiec 12 naleśników. 2. Szpinak opłukać,osuszyć i pokroić dość grubo.Na rozgrzany tłuszcz wrzucić szpinak i podsmażyć ok.10 min aż znacznie zmniejszy objętość. 3. Twaróg rozgnieść w misce ,dodać pokrojoną drobno cebulę i podsmażony szpinak.Dolać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. 4. Na naleśniki nakładać przygotowany farsz i składać w "koperty".W żaroodpornym naczyniu wstawić naleśniki na chwilę do pieca żeby się podgrzaly.Podawać z gęstą ,kwśną śmietaną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin